Aangenaam: KNV EHBO afdeling Medemblik

Graag stellen wij ons aan u voor. Wie zijn wij en wat doen we? Tja, de eerste vraag is kort te beantwoorden: Wij zijn de EHBO vereniging van Medemblik. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongevallen afdeling Medemblik om precies te zijn. Opgericht in 1970 en zo'n slordige 35 leden tellend. En wat doen we? Nou dat is een heel verhaal en hier komt het:

De vereniging stelt zich ten doel een zo goed mogelijke eerste hulpverlening te bevorderen, in de breedste zin van het woord. We proberen dat op vele manieren. Ten eerste bieden we jaarlijks een cursus 'Eerste Hulp Verlener' aan. Deze cursus loopt, een avond per week, van oktober tot en met februari en wordt afgesloten met een vaardigheidsexamen. Met het diploma eenmaal op zak moeten alle vaardigheden op peil gehouden worden, onze tweede activiteit: Het aanbieden van trainingsavonden voor gediplomeerde EHBO-ers. Het programma voor deze avonden is afwisselend en biedt steeds wat nieuws. Tijdens deze avonden wordt er flink getraind op alle vaardigheden, immers EHBO is een kwestie van doen, en wordt het arsenaal uitgebreid en praktischer. In dit kader hebben we afgelopen jaren in het voorjaar steeds spectaculaire rampenoefeningen uitgezet in Medemblik voor brandweer en EHBO.

Ook hebben wij veel aandacht voor eerste hulp verlening bij kinderen of kunt u bij ons terecht voor een cursus reanimatie of AED bediener.

Naast deze activiteiten kunt u ons tegenkomen op tal van evenementen die in de gemeente plaatsvinden zoals bijvoorbeeld het Rondom weekend of Koninginnedag. Tijdens deze evenementen zijn vrijwilligers van onze vereniging paraat om u te helpen in geval u daar een beroep op doet.

In samenwerking met de gemeente Medemblik zijn de defibrillatoren (AED's) op diverse punten in Medemblik geplaatst. Dit om ook bij hartfalen een betere eerste hulp te kunnen verlenen.

Behalve leden (met een geldig diploma) hebben wij ook donateurs. Een donateur kan, zonder geldig diploma, maximaal drie lesavonden uit het programma bijwonen die zijn/haar belangstelling hebben. Daarnaast is er de Stichting BHV opleidingen. Voor trainingen en reanimatie/AED opleidingen.

Kortom, we timmeren aardig aan de weg. En waarom..?
eerste hulp verlenen ... dat doe je voor elkaar!

Graag tot ziens bij onze vereniging.

Marina Korsuize
Voorzitter KNV EHBO afdeling Medemblik